Broccoli roomsoep

Broccoli roomsoep 


Ingrediënten voor 4 personen:

2 bouillonblokjes
1 stronk broccoli
1 flesje kookroom
25 gram margarine
50 gram bloem
150 gram zalmsnippers


Bereidingswijze:

Breng in een ruime pan 1,5 liter water met 2 bouillonblokjes aan de kook. Als het water kook doe de gesneden broccoliroosjes erbij in. Laat het geheel met deksel zachtjes gaarkoken totdat de broccoliroosje goed gaar zijn.
Schep met een schuimspaan de broccoli uit de pan en doe ze in een kom en pureer het met een vork of staafmixer. Bewaar het kookvocht/bouillon.Gebruik een nieuwe pan waar de inhoud van 1,5 liter soep in past.Smelt hierin de 25 gram boter. Voeg daar 50 gram bloem bij en roer totdat een deegbal ontstaan. Dit noemt men een roux, dat als basis dient om soepen of sauzen te binden.Haal de pan van het vuur. Roer vervolgens beetje voor beetje de bouillon bij de deeg en blijf telkens roeren tot een gladde substantie. Als alle bouillon is bijgevoegd kan de broccolipuree erbij.Laat de soep weer tegen de kook aankomen en voeg wat kookroom toe en breng op smaak met peper en zout, LET OP: de soep mag nu niet meer koken. Dien de soep op in diepe borden en strooi in elk boord wat zalmsnippers.

Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>